donderdag 7 maart 2013

Zoet

Gisteravond heb ik samen met vriendinnen een leuke workshop gevolgd: taart met marsepein decoreren. 

Eerst mochten we een bal marsepein kneden en de gewenste kleur geven, vervolgens uitrollen en apart leggen. De cake was al voor ons gebakken, deze moest alleen nog worden doorgesneden. Dat is best nog moeilijk om dat recht te doen! Daarna de vullingen erop smeren, heerlijke jam en banketbakkersroom. De spatel die we daar voor gebruikten moest schoon worden gemaakt, dat gaat natuurlijk het makkelijkst met je vingers. Als de taart weer een beetje recht gemaakt was kon de laag botercrème erop met de laag marsepein er overheen. 

Als laatste de taart decoreren met wat je maar leuk vindt; strikjes, roosjes, stippen, bloemetjes. Genoeg keus! De taarten zijn best verschillend geworden, de mijne vooral zoet. Letterlijk en figuurlijk.




3 opmerkingen:

  1. Wauw, de taart is prachtig zeg! Is het allemaal marsepein of ook fondant of icing? Superfotootjes ook, helemaal mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje! Ben er zelf ook wel blij mee! Het is allemaal marsepein, zowel het groene als het witte..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marion, we hopen 'm vanavond lekker op te gaan eten. Wel jammer hoor, om daar zomaar het mes in te zetten...! Groetjes, je schoonzus.

    BeantwoordenVerwijderen