Zoals gezegd had ik alle tijd, dus geen probleem om eens wat meer tijd te besteden aan het bakken van een lekkere taart. Het deeg voor de bodem moest volgens het recept gemaakt worden van zandtaartdeeg. Daarvoor doe je bloem, boter, suiker een ei en wat zout in een kom en dit kneed je tot een deeg. Vervolgens rol je het uit om de bakvorm er mee te bekleden. Helaas bleef het deeg heel vervelend aan mijn deegroller plakken. Het deeg was door het kneden en rollen te warm geworden, dus nadat ik het deeg van de roller had geschraapt ging alles even in de koelkast. Had ik mooi de gelegenheid om het aanrecht op te ruimen; ongelofelijk wat een rommel je kunt maken. Door het zeven van de bloem zat er over heel mijn aanrecht een fijn wit laagje.
Nadat ik het deeg uit de koelkast had gehaald ging het een stuk beter. De vorm had binnen een niet al te lange tijd een fijn dekentje van deeg. Vervolgens was het tijd om de vorm te vullen. Hiervoor meng je kwark, eierdooiers en wat suiker. In een aparte kom klop je de eiwitten stijf en die spatel je er op het laatst doorheen. Voor de smaak had ik nog wat jam toegevoegd. Nieuwsgierig hoe de taart er uit kwam te zien was ik wel. Nog 50 minuten de oven in en daarna was de taart klaar. Resultaat: niet een kwarktaart zoals ik gewend ben, maar het smaakt heerlijk. Het heeft een klein beetje weg van rijstevlaai. Er zijn nog een paar stukjes over; kan ik mooi mijn familie mee laten genieten.
Nog een fijne Pinksterdag!
Wil je dit recept ook een keer uitproberen? Laat dan even een reactie achter.
Nou, dat wil ik wel uitproberen! Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDus dat heb ik gemist vandaag, jammer! Mathilde
BeantwoordenVerwijderenMag ik het recept? mijn mailadres is gonnyvdruijt gmail.com
BeantwoordenVerwijderen