maandag 14 oktober 2013

Uitslag deel 1

Zoals beloofd zou ik jullie laten weten hoe het afgelopen zaterdag is gegaan met mijn eerste examens voor mijn opleiding van directiesecretaresse. Nou dat zal ik jullie vertellen!

Vol goede moed begon ik om 10 uur in de morgen aan mijn eerste examen. Dit is een verplicht onderdeel voor elke opleiding en het gaat meer over algemene Nederlandse dingen. Dus dat was vooral je eigen mening geven en weten wat bijvoorbeeld de WWB inhoud. 
Na een uur bleef het opvallend lang 11 uur op mijn horloge. Wat bleek, hij stond stil. Snel gevraagd aan een surveillant hoe laat het echt was, dat bleek half 12 te zijn. De tijd voor mijn eerste examen zat er dus sneller op dan ik had verwacht. Snel alles afronden en nakijken omdat alle tijd die ik extra zou gebruiken van mijn tweede examen af zou gaan. 

Daarna begon ik met mijn tweede examen wat specifiek voor mijn opleiding is bedoeld. Al bij de eerste vraag kreeg ik zo mijn twijfels of ik daar het antwoord wel van wist. Niet echt dus, maar daar liet ik me niet door uit het veld slaan. Alleen zo halverwege het examen viel het me op dat ik bijna geen één vraag met zekerheid wist te beantwoorden. En dat terwijl ik toch echt goed had geleerd. Na totaal drie uur lieten mijn hersenen me ook steeds meer in de steek. Ze zijn natuurlijk niet gewend om zo lang intensief bezig te zijn :). En aan het eind van mijn examen had ik er toch niet zo een goed gevoel over. Ik moest ook nog aardig opschieten om binnen de tijd klaar te zijn. Maar goed, alles in de envelop gedaan en ingeleverd.

Om half 2 stond ik weer buiten, waar manlief op me stond te wachten. Heerlijk om direct je verhaal kwijt te kunnen want het was toch wel een beetje raar. Ik wist bijna zeker dat er iets niet klopte. Maar omdat ik er zo lang mee bezig ben geweest was ik er even klaar mee en zijn we lekker gaan wandelen in het bos en hebben we daarna een heerlijke pannenkoek gegeten. 

Tot het vanmorgen tijd werd om het uit te zoeken wat er nou niet klopte. Ik heb nogmaals in mijn studiehandleiding gekeken en daar stond toch echt de stof die ik heb geleerd voor het juiste examen. Omdat ik mijn andere lesmateriaal ook al thuis heb, ben ik daar eens in gaan zoeken en daar kwam ik het antwoord tegen van al de vragen die gesteld werden op het examen. Wat blijkt, het staat in de studiehandleiding verkeerd aangegeven. Oftewel, ik heb het verkeerde geleerd. Direct gebeld met mijn studieloopbaanbegeleider maar die kon me helaas alleen maar verder verwijzen naar de examencommissie. Die heb ik een lange mail gestuurd, alles uitgelegd en de studiehandleiding bijgevoegd om te laten zien dat het verkeerd vermeld staat. 

En nu maar afwachten, heb ik een voldoende? Zo niet, wat gaan ze dan doen? En wat moet ik nu gaan leren? Want misschien heb ik wel zoveel algemene kennis dat ik geslaagd ben voor het examen en ik al die stof niet meer hoef te leren! Wat ik overigens wel nog door zou nemen omdat ik wel alles wil weten. Dus nu maar afwachten...

Oja, je zou het bijna vergeten maar ik heb nog een kaartje gemaakt voor mijn schoonzus die jarig is geweest. Een bloemetje op papier gaat toch net iets langer mee dan een echt bloemetje!1 opmerking:

  1. Nou ja zeg, wat een verhaal! Hoop voor je dat ze dit wel eerlijk gaan behandelen. Kaartje is mooi!

    BeantwoordenVerwijderen