vrijdag 25 september 2015

Babydeken

Vorige week zaterdag mochten we op bezoek bij vrienden van ons om het kleine meisje te komen bewonderen. Wat een lief meisje om te zien! Ook leuk om de ouders en trotse zus weer te zien. En bij zo een visite hoort een mooi cadeau.

Niet lang nadat mijn vriendin me verteld had dat ze zwanger was, kwam het idee om een babydekentje te haken. Alleen, dan zou ik eerst moeten leren haken. Ik heb het eerder geprobeerd maar op een of andere manier dacht ik te moeilijk en leverde me het alleen maar frustratie op. Maar voor dit project wilde ik het perse leren. Dit keer ben ik in de leer gegaan bij mijn schoonmoeder en schoonzus. En zowaar, de eerste rij was al snel gehaakt. Het begin is wel een aantal keer uitgehaald om weer opnieuw te beginnen, maar alles voor een mooi resultaat. En nu vind ik haken helemaal leuk! 
Gelukkig is de babydeken goed ontvangen. Toch altijd spannend om iets te maken voor iemand anders. Ik doe het wel altijd in de stijl van de ontvanger, zoals je ziet houdt ze van veel kleur. Mocht je het ook willen maken het patroon is heel simpel:

Beginnen met twee rijen vasten, dan een rij stokjes, een rij vasten en nog een rij stokjes. Dit heb ik met elke kleur herhaald, je begint weer met een rij stokjes. Als afwerking heb ik eerst weer een rand vasten rondgehaakt en voor het schattige effect een schulprandje.Zien jullie het kleine labeltje op de deken? Het is een leren labeltje waarin een hartje is gestanst. Ik heb ze besteld bij Leuke Labels.


10 opmerkingen:

 1. Mooi haakwerk ! Fijn om te geven !
  Liefs Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi dekentje, ik haak best graag maar heb een hekel aam moeilijke patronen. Dit is ideaal ;-)
  Groetjes
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's mooi geworden! Wat een uitdaging, dat je hebt leren haken! Mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf zeg, echt een geweldig mooi cadeau!! En haken is zo leuk om te doen, 's avonds lekker op de bank. Ik vind het heerlijk, heb altijd iets om handen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, gaaf dekentje! Knap hoor dat je hebt leren haken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al een heleboel mensen hebben gevraagd: oh, en wie heeft deze gemaakt? :) Gaaf hoor. Heb bedacht dat ik de deken ook in de wagen kan gebruiken, kan ik helemaal pronken :) Heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi gemaakt en zo leuk zo'n persoonlijk cadeau!
  groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed zeg! Speciaal leren haken om deze babydeken te kunnen maken. Geweldig resultaat. Ingepakt ziet het er prachtig uit. Labeltje met hartje van strijkkralen is leuk en ook het leren labeltje dat je op de deken hebt gemaakt is erg tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo goed gelukt! Daar mag je met recht trots op zijn want zo'n eerste haak project is heel knap :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke motivatie om te leren haken. Het is een hele leuke deken geworden, mooie kleuren heb je bij elkaar gebruikt. Super leuk en speciaal cadeautje zo. En ik hou van mooie details, het labeltje vind ik dan ook een mooie toevoeging. :)

  BeantwoordenVerwijderen