woensdag 24 februari 2016

Hoop is als

We horen steeds meer berichten uit onze omgeving van ernstig zieke mensen. Het lijkt me ontzettend moeilijk als je zo een bericht krijgt van de dokter. Voor een collega van Hans die hier net mee te maken heeft gekregen, heb ik deze kaart gemaakt. De bovenste foto is met de juiste weergave van kleuren.

Die dag was ik op mijn stage veel bezig geweest met metaforen. Als vanzelf heb ik dit ook gebruikt in de kaart. Het rafelige randje, de donkere plekken en de spetters en vlekken staan voor het leven wat niet altijd makkelijk is. Maar daar overheen iets wat verzacht of wat het andere meer op de achtergrond brengt (het vellum). Met daarop de tekst die je helpt om sterker te zijn dan je ziek zijn. En natuurlijk het anker, dat staat voor hoop. 
Hebreeën 6 vers 19: Deze hoop hebben wij als een anker voor de ziel, dat vast en onwrikbaar is en reikt tot in het binnenste heiligdom, achter het voorhangsel. Vers 20: Daar is de Voorloper voor ons binnengegaan, namelijk Jezus, Die naar de ordening van Melchizedek Hogepriester geworden is tot in eeuwigheid.  

5 opmerkingen:

 1. Wat heb je dit mooi gedaan, een kaart met diepgang. Geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie kaart met veel gevoel!
  Mooie symboliek!
  Tekst ook heel mooi!
  Tja, een slecht bericht, niemand wil dit, maar niemand heeft
  het voor het zeggen.
  Geloof en hoop bij elkaar !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kaart heb je gemaakt met een hoop symboliek. Zijn moeilijke kaartjes om te maken maar dit is echt mooi gedaan.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kaart! Zowel de opmaak als de inhoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je verhaal en symboliek bij deze kaart zijn zo mooi. Het leven is prachtig maar als je geconfronteerd wordt met ziekte.... Het leven is niet oneindig maar de boodschap van een naderend einde of een leven met ernstige zorgen/ beperkingen. Dat gun je niemand. Je kaartje is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen